2009. november 19., csütörtök

Kettlebell "játékok"

Tiekaunyin féle körbe swingelés:
Tanítványokat megkérem, hogy a súlyokat helyezzék el körbe, olyan sorrendben amilyenben akarják. Mindenki álljon ahhoz a súlyhoz amivel swingelne. Aztán balról indulva mindenki számol 5 vagy 10 swinget (lehet közte lévő szám is). Miután ez megvolt mindenki jobbra tesz egy lépést, a következő súlyhoz és a következő számol.
Amőba:
Mondjuk 10 oszlop 15 sor és swing. Kettő csapat alakul. Egyik csapat mondjuk az 5/5 kockába tesz. Ez 5+5 vagy 5x5 swinget jelent. 1 perc gondolkodási idő van a csapatoknak. A vesztes csapatnak 50 swing van. Döntetlen esetén 25-25 swing. Az oszlop számai jelenthetik a swinget a sorok számai meg jelenthetik a snatchek számát...:)
Kártyahúzás:
Kis kártyákra van írva gyakorlat neve, megint más kártyákra súlyok "száma" (16 kg. stb.). Húz kettő kártyát- milyen gyakorlat, mekkora súllyal... Azután megmondom az ismétlés számát.
...
Máma kipróbálom a gyertya eloltást swing lendülettel :). Cél- minél messzebb legyen tőlem a gyertya :).

4 megjegyzés:

  1. Nagyon élveztük ezeket a játékokat a tegnapi edzésen! Ez is egy újabb bizonyíték, miért jobb csapatban, instruktorral edzeni. Otthon egyedül kivel amőbáznék ilyen jót? :)))

    Eszter

    VálaszTörlés
  2. az amőba ippon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    hétfőn már csináljuk is!!!!!!!!!!!!!
    ezt ki találta ki? :-)

    VálaszTörlés
  3. Úgy tudom én-sámánzene után :).Sehol másutt nem hallottam, láttam...

    VálaszTörlés
  4. Amúgy lehet sakkozni, malmozni is így. Meg go-zni is bár annak nem tuom a szabályát csak tanítványom említette.

    VálaszTörlés

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...