2011. november 10., csütörtök

"Vak ügetését hallani, eltévedt hajdani lovas"

Tegnap fejeztem be az utolsó simításokat történelem szakdolgozatomon. Témája a X. századi magyarok harcmodora, fegyverzete. Mind közben és még most is úgy érzem csak fizikálisan vagyok ezen a helyen, ebben a korban. Azt mondom azok a magyarok döntöttek jól akik Keleten maradtak.
Pár évvel ezelőtt, amikor még nyoma sem volt a válságnak azt mondta egyik barátom. Ha nem fogja tudni fizetni a kölcsönt összepakol és kiköltözik keletre.
Ha úgy alakulnak a dolgok, bármilyen nehéz is lesz meghozni a döntést -hisz itt a lovam, tanítványok, ide születtem- talán...
Azért vannak pozitívumok is- közhellyel élve, hisz kerek a világ. Javítsatok ki ha rosszul tudom. Borsod megyében -ahol élek- soha római nem járt. A X. század egyik -ha nem a- leggazdagabb leletegyüttesét itt találták- Karos. Imrével beszéltük Miskolc közelében mennyi vár található. Ónod, Diósgyőr. Aztán 4 vár nagyon közel egymáshoz. Halomvár, Majorvár, Leányvár, Kecskevár. Utóbbiakról a kutatók szinte semmit nem tudnak. Van olyan kutató aki szerint Halomvár és Leányvár vaskori -vagy bronzkori?- kultikus hely lehetett. A tanyáról mindegyikhez kényelmes fél napi lovaglással eljuthatok.

Enhbajar-Buugin
Pasan of chinggis khan/khusugtun

"Vak ügetését hallani, eltévedt hajdani lovasnak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...