2012. február 10., péntek

Cikk ajánló

Már régebben is olvastam, hogy az ókorban a görögöknél használtak egy kettlebell szerű eszközt de nem akadtam a nyomára. A cikk írója ezt is érinti aminek különösen örülök. Ezen kívül sok más dolgot is megtudhatsz az ókori edzésről. Egy szó mint száz érdemes elolvasni.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Nomád!

    Köszönet elismerő szavaidért. Főleg, mert - ha jól sejtem - tőled sem áll távol a történelem és a bölcselet. Mindig jó, ha értő fülekre talál egy írás. Tervben van, hogy írok még effélét táplálkozás, edzés, arányok stb. témában. Így többekhez jut el, mintha a szakmának írnék.

    Láttuk, hogy helyet kaptunk a bloglistádon, ezt köszönettel viszonoztuk. Úgyis régóta kísérjük már figyelemmel az életedet.

    Üdv,

    - Zsolti

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nomád!

    Az ókori szphairoeideisz="gömbalakú" haltérről sajnos csak annyit találtam, ami a cikkben olvasható. A kedvedért: "A hosszú haltér egyaránt edzi úgy a vállat, mint a kart, a gömbölyű haltér pedig az ujjakat is." Ez szerepel Philosztratosznál, a nagytudású fordító teszi hozzá (Pálfy György), hogy ezen az ujjakat át lehet dugni. Engem is nagyon felvillanyoz a dolog! Sajnos másutt nem találtam közelebbi információt, de nem adom fel. :)Mihelyt közelebb kerülök a témához, ígérem, meg fogod tudni te is.

    Üdv,

    - Zsolti

    VálaszTörlés
  3. Köszi!
    Legalább a nevét tudom így már lehet kutatni.

    VálaszTörlés

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...