2013. december 16., hétfő

Katonai nyomás alapelvek


A képet Sergei Rachinskiy töltötte fel az FB oldalára

A könyv angol nyelven Managing the training of weightlifters címen jelent meg. A könyv szerző: Nikolai P. Laputin és Valentin G. Oleshko. 1982-ben jelent meg Kijevben. A kiadó Zdorov'ya.
A könyv, mintegy esszenciája az akkori Szovjetúnió olimpiai súlyemelés tudományának. A katonai nyomás alapelveket szeretném megosztani belőle:
1. Minimum súly katonai nyomásnál, ülve nyomásnál és ferde padon történő nyomásnál kvalifikált sportembernél 60 %, fekvenyomásnál és láblökéses nyomásnál 70 %.
2. Maximum súly láblökéses nyomásnál közel a határhoz, 75 % ülve nyomásnál, 90 % döntött pad nyomásnál és 105 % fekvenyomásnál.
3. Ismétlésszám edzésenként 6-20 ismétlés. A szám függ a lökés mennyiségétől.
4. Az intenzitás és ismétlésszám. 90 % 4 ismétlés, 95 % 3 ismétlés, 97-100 % 2 ismétlés. Maximum és szubmaximális nyomás 7-10 naponta.


Ebben a könyvben is van egy kimutatás arról, hogy a súlyemelők milyen intenzitással edzenek. Ebből is az derül ki, hogy edzéseik nagy részén 85 % körüli intenzitást használnak. Valamint érdekes volt megfigyelni a Prilepin táblázat elsődleges formáit. Ebben a 70 % alatti értékek még nem szerepeltek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...