2009. január 22., csütörtök

Lóidomítás

"A lóidomítás útvesztőjéből az elméleti tudás, a szorgalom, a következetesség, a tapasztalat, a lovaglóügyesség magukban nem vezetnek a boldogulás útjára. Lovas szívből jövő igaz szeretet, alkalmazkodó megértés és megérző jóakarat is szükséges mellyel a szépséges, nemes és hozzánk ragaszkodó munkatársunkat és fegyverbarátunkat, a lovat megbecsülnünk és értékelnünk kell.
Moys Elemér: A vágta, Magyar Katonai Szemle, 1940.X. évfolyam 8. szám"

5 megjegyzés:

  1. Van két kedvenc lovasfilmem:A suttogó,és A vágta.
    Gondolom mindkettőt láttad már.
    Rob

    VálaszTörlés
  2. Ismerem.
    Ennek a meg jegyzésének az első része általános. Nemcsak a lóidomításra vonatkozik.

    VálaszTörlés
  3. Én csak annyit fűznék hozzá ehhez a témához, hogy a lovat nem lehet soha betörni, ez egy rossz kifejezés. A lóval csak összhangban kompromisszumokkal lehet együttműködni. Igaz néha keménynek és erőszakosnak kell lenni velük, de még is Ők döntik el mi lesz és ez így helyén is van ugyanis Ők visznek minket és nem pedig fordítva!Azok akiknek csak annyiból ál a lovaglás, hogy kimegy kobakban pálcával a kézben felöltözve úgy mint ha egy bálba menne majd alá tolnak egy felnyergelt lovat megy körbe körbe egy karámban az semmit nem tud a lovakról és nem is fog! Azok csak megmaradnak rajta de SEMMI nás nem jön létre ló és lovasa között. Mindíg azt mondom ha oktatok, hogy a lovaglás olyan mint ha táncolna az ember a lóval, fel kell venni a ritmusát és kísérni, együttműködni vele és kommunkikálni. Kommunikáció nélkül nincs lovaglás. Nah ez az én porszmnyi véleményem az ebben a témában:) Remélem Mindneki egyet ért ezzel, aki nem az csak ügessen körbe körbe egy idegbeteg lóval valami karámban:) (Hegyes Máté)

    VálaszTörlés

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...