2016. augusztus 8., hétfő

Kraevszkij kupa

Kraevszkij az orosz nehézatlétika atya.
Az Ő nevével született egy részben kettlebell verseny Oroszban. Itt kell gömbbel felfelé nyomni bellel, dupla bellel szakítani.... Szóval igazi unikum ez a verseny. Nemrég zajlott le. Ime a teljes videó a versenyről.  A verseny oldala, a kvalifikációhoz szükséges minimum szint.  Valamint egy kis múltbeli eredmény felidézés a kupa oldalán.

Egy kis Oroszország.

Utólag:
Egy rövidebb összefoglalója.

Utó-utólag:

A régi orosz erős emberek részen sikerült a gyakorlatokat megfejteni. Csak a lényegesebb belles eredményeket emelném ki:
1, Pjotr Krilov 1909 összezárt lábbal katonai nyomás gyakorlatban 32 kg-os bellel 86 ismétlés letétel nélkül
2,Alexandr Zamenskij gömbbel felfelé nyomás 32 kg-os bellel . Andrey Szmolnikov 2010-ben 38 kg-os bell gömbbel felfelé + rajta 27 kg-os bell kinyomása.
3,Pjotr Krilov 1901 kereszt tartás 40 kg-os gömbbel Viszont ennek kettő gömbbel lenne értelme.
4, Pjotr Jankovszkij 48 kg-os bell felvétel és nyomás(ok) ?
5, Szergej Eliszev 32 kg-os bellel 3 szakítás (Csak egy bellre vonatkozó adat volt megadva. De a двух несвязанных гирь kifejezést arra a gyakorlatra használják amikor kettő bellt fognak össze. Talán 32 +32 kg bellel és így már érthető a 3 ismétlés.)

A második blokk a verseny kiírást illetve a kvalifikációs szintet jelenti.
1) Katonai nyomás zárt lábakkal 4 perc alatt 32 kg-al minél több ismétlés
2) Kettő kézzel bárhogy gyakorlat 38+37 kg -os rúddal. Kvalifikációs szint. ( Квалификационный минимум – 38 кг + 37 кг)
3) Ülve a bellt tenyérbe tenni -fül felfelé néz- és így nyomásokat végrehajtani,.  Kvalifikációs szint 40 kg. (Talán 3 próba van.)
4) Ezzel jól megszenvedtem. A verseny felvételeit nézve- kettő darab kézisúlyzóval szakítás. 3 próba. Kvalifikációs szint 2x30 kg.Versenyen cél minél nagyobbal.
5) Kereszt tartás -lásd fenn. Kvalifikációs szint: 2 db 15 kg-os golyó tartása kereszt pozícióban minél nagyobb súllyal. 3 próbálkozása van a versenyzőnek.
6) Kézisúlyzóval felvétel és nyomás Kvalifikációs szint 2x40 kg. Itt is 3 próba van és minnél nagyobb súllyal kell teljesíteni.
7)  Egy kézben kettő bell kinyomása. 3 kísérlet. Cél minél nagyobb súllyal végrehajtani.Kvalifikációs szint a kettő bell súlya összesen40 kg -  20+20 kg...
8) Egy kézben kettő bell és így szakítani. Kvalifikációs szint 32+16 kg kettlebell. (Ezt a versenyen ismétlésre hajtották végre. Nem pedig minnél nagyobb súllyal volt a cél.) Itt is 3 próba áll a versenyző rendelkezésére.

2 megjegyzés:

  1. Ezek az oroszok, kész vagyok ettől a versenytől :-)

    VálaszTörlés
  2. Óriási unikum volt ez a verseny. Olyan belles gyakorlatok szerepeltek amikből nem vagy igen régen versenyeztek. A kettő kézzel bárhogy gyakorlat elővétele, versenyszámmá tétele szintén igazi ritkaság. Valamint szerintem ez volt az első pénzdíjas belles verseny. 20 ezer rubelt vihetett haza az első helyezett.

    VálaszTörlés

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...