2012. január 4., szerda

Márton véleménye a kezdő kurzusról

A kezdőlökés: Valamikor régen, egy on-line magazinban olvastam először a gonosz oroszról. Akkor még nem történt semmi, de az agyam nyilván elraktározta az információt. 36 évesen, túl a fiatalkori súlyzós edzéseken és a nem túl fiatalkori kerékpározáson, egy olyan mozgásformát kerestem, amely egyszerre ad erőt és állóképességet, és amely jól illeszkedik a zsúfolt mindennapokba. Néhány kattintás az interneten és megint felbukkant Pavel, no meg a kettlebell. Innen már egyenes út vezetett Attilához.
A helyszín: Az edzőterem szó szerint Miskolc centrumában van, jól megközelíthető. A helyiség tiszta, kulturált, még egy szép nagy tükörben is nézhetnéd a gyakorlatok helyes kivitelezését - már ha sípoló tüdőd, vagy a szemedbe folyó izzadság épp engedi. Egyébként nem kell magad ellenőrizni, az edző azonnal korrigál, ha valamit nem jól csinálsz.
A sporteszközök: Nincs hiány belőlük, jut mindenkinek, kicsinek és nagynak. Az edző még buzogányokat, kötelet is hoz, van húzódzkodó állvány - minden adott hogy férfivá válj, persze csak ha ez a célod és van akaratod - legyél fiú vagy hölgy.
Az edző: Hatékonyan, változatosan tanítja a gyakorlatokat. Nincs két egyforma edzés, a kezdő kurzus 3 hónapja minden monotóniát nélkülözve, villámgyorsan elszállt. Hiteles és jó szándékú ember, néhány szemléltető mutatványát látva pedig azonnal megértem, hogy miért ő a mester. Jól felkészült és rendszerszerű tudása több mozgásformát ötvöz (kettlebell, SMR, buzogány, stb.).
Sporttársak: A kezdők között ott van az ifjú titán, a tisztes családapa és a fogyni vágyó anyuka egyaránt. Itt mindenki egyenlő. Számomra talán csak a haladók egyenlőbbek, habár ők maguk mindig kedvesen, széles mosollyal köszöntenek: teljesítményük tiszteletet parancsoló, ami az edző munkáját is dicséri.
Eredmények: Állóképességem javult, az izomtömeg és tónus nőtt. Lassan rájövök, hogy hol is tartok: amíg 10db szakítás után levegőért kapkodok, miközben Pavel szerint az USSS tanoncok 10 percig is bírják a strapát, bőven van lehetőség fejlődni.
A jövő: Kettlebell nélkül jelenleg elképzelhetetlen. A harangsúlyzóhoz hasonlóan kerekebb lett az életem és egy nagyon szép élményként tekintek vissza az elmúlt 3 hónapra. Köszönöm Attilának, a sporttársaknak és az RKC rendszernek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...