2012. október 27., szombat

Új fehérje táplálékkiegészítők

Ilyen sorrendben találkoztam velük:
Marhaprotein. (Ennek elvileg létezik kreatinnal és BCAA-val nem felturbózott változata.)
Végezetül egy vega mix.

Utólag:
Ez a termék is felkeltette érdeklődésemet.
Az optimum nutrition opti men ki lesz próbálva. Tesztről beszámoló előreláthatólag decemberben. (A bodybuilding.com oldalon a 3. legkeresettebb termékként szerepel.)

7 megjegyzés:

  1. Sanyi, a húst-hússal gyerek2012. október 27. 18:12

    Hali!

    Gondolom, csak önsanyargatásból, kísérletezésképpen és CSAK AZÉRT MERT CSAK, próbálkozol ezekkel a proteinutánzatokkal (fingosító porokkal) illetve azzal a zöldségekből kutyult hangyafasznyi hatóanyaggal rendelkező pénznyelővel? :-) :-) :-)
    Sok sikert!
    Méghogy a 3. legkeresettebb termék. A gumicukor és a rágó után... :-)

    VálaszTörlés
  2. Sanyi, a húst-hússal gyerek2012. október 27. 19:22

    Tömör válaszodból ítélve lehet kicsit túllőttem a célon: a proteinporok hasznosak (jómagam is sokáig ettem őket) de a beltartalom nem mindegy. A növényi eredetűek messze elmaradnak aminosav tartalmukban (ezért jóval olcsóbbak is), a tejsavó koncentrátumoktól illetve a még drágább izolátumoktól. Inkább ezek környékén nézz valami kiegészítőt. Sajnos áruk 4500ft/kg környékén van. A marhaproteint nem használtam sosem, testépítő körökben sírva röhögtek volna körbe, ha ezt eszem :-). Márpedig a tápkieg vonal a bodysoknál igenyösen jól ki van dolgozva. Míg az RKC kézikönyvből sajnos hiányzik.

    Igazából a Te testsúlyod esetén edzés után van jelentősége egy gyorsan felszívódó proteinturmixnak. Ugyanis 56 kg körüli testsúly esetén (megfelelő edzés mellett illetve koksz mellőzésével) általában 100-120g/nap körül bevitt fehérje bőven elegendő, talán még sok is. Ezt a mennyiséget pedig könnyedén be lehet vinni tojás, húsok (főleg szárnyasok, halak) illetve túró esetleg tej segítségével.

    Néhány link, ahol ilyen termékeket találsz:
    http://shop.builder.hu/csoport_list.htm4?id=136
    http://shop.builder.hu/csoport_list.htm4?id=209

    A vitamin pack szintén felejtős. Jobb hatóanyagtartalmú cuccok:
    http://shop.builder.hu/csoport_list.htm4?id=68

    Remélem, nem tűntem kioktató stílusúnak, csak a segítő szándék vezérelt!

    VálaszTörlés
  3. Tudom hogy az elsőt is segítő célból írtad, örültem és ezt köszönöm is. Nem kicsit elragadtak a pozitív vélemények amit olvastam róla. Az egyik oldalon 9%10 el végzett.
    Egyetértek, hogy az lenne a tökéletes ha vennék valami proteint és mellé vitamint. Viszont az anyagiak.... Anno a tejsavónál komoly problémák léptek fel. Így ha ismét kipróbálok valami proteint akkor az növényi eredetű lesz vagy marhaprotein. (Ez amúgy ellenszól a terméknek, hisz tartalmaz BCAA-t és ezt valőszínüleg tejsavóból nyerték ki...)Ha a vitamin packot nézzük: A vitaking mega 1 vitaminját szedem. Elég jó ár érték arány:
    http://www.vitaminkiraly.hu/multivitaminok/mega-1_30_tabl-ő132.html
    Azonban nem állandóan szedem...
    Szóval jobban belegondolva csak igazad van.
    Amúgy annyira már nem figyelek a táplálkozásra-ennek ellenére igen jól nő a teljesítményem. (Anno lenyűgözött, hogy a mongol lovaink silány takarmánnyal micsoda teljesítményre képesek. Szerintem illik egy harcosnak is...)
    Majd inkább beruházok valami növényi vagy marha proteinre. De alszok még erre is egyet. Végül is most is jól megvagyok nélkülük. Csak tudod a kor szelleme. :) Meg ami kicsit hajt feléjük, fizikai munka végzésre nem a legalkalmasabb a testsúlyom. Pl. 40 kg-os zsákokat vinni.... Nézegettem mostanában kreatint is de inkább nem.

    VálaszTörlés
  4. Sanyi, a húst-hússal gyerek2012. október 27. 22:21

    Azok a piszkos anyagiak... Ezért nem lesz nekem se @44, meg kalapács, meg eredeti szög még egy jó darabig. Végül is el van ezek nélkül is az ember gyereke.

    Jó kis vitamin amit szedsz, de talán olcsóbbra jön ki a Mega Daily One:

    http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=8265

    Érdemes kiegészíteni külön C vitamin bevitellel. Mi a családdal a Supreme C-500 komplex nevűt toljuk:

    http://www.vitaminkiraly.hu/c-vitamin/supreme_c-500_komplex_vitaking_60-p47.html

    Ebben van egy rakás bioflavonid is a C vitamin mellett. Az egyik legjobb ilyen termék.

    Bizony a tejcukor allergia (gondolom az zavar be a tejsavó proteinnél) gátló tényező, ekkor valóban vagy marad a méregdrága izolátum és hidrolizátum formájú protein vagy képbe jön a növényi fehérje. De ismét mondom, hogy mivel kicsi a testsúlyod, a fehérjeszükségletedet simán ki lehet elégíteni főtt tojás és hús fogyasztásával. (Mert akkor gondolom a túró is felejtős)

    Mert bizony a kajálásra figyelni kell. A testépítésben azt tanultuk, hogy 70% a kaja és a pihenés. Mondjuk ott a látvány a cél. De azért a golyózáshoz is kell üzemanyag.

    Egy kiflivel büntetlenül (sérülés, gyengülés) sokáig nem lehet zsákot hordani!

    Na, megyek is, eszek egy kis étcsokit :-)

    VálaszTörlés
  5. Eme beszélgetés hatására is arra jutottam marad a multivitamin ciklizálva. A hosszú terhelések alatt az izotóniás ital.
    A fehérje bevitelem valóban megoldható tápkieg nélkül. Érdekes, hogy túrónál, tejnél nincs probléma. Vagy a hosszú távú szedés vagy az utoljára kipróbált fehérje -rossz minőség?- lehetett a probléma.
    Valóban egy kiflivel nem lehet. Viszont kettő kiflivel már igen. :) Én teljesen hétköznapi, üzemi kajával is elég jól teljesítek. Anno próbáltam pl a zónát. Nem lett jobb. Egy kettő dologra kell figyelnem -pl kevés cukor.... Január végéig mindenképp várok. Ha nem leszek erősebb -de testsúly marad- és vagy nem nő a tömegem valami változást kiötlök.

    VálaszTörlés
  6. (Kicsit furcsán vagyok összerakva. :))

    VálaszTörlés

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...