2012. november 1., csütörtök

Csütörtök, átmozgatás

SMR system.
Nyújtás - brettzel, egy orosz nyújtó gyakorlat (kozák?), és egy comb nyújtó gyakorlat.
Indian clubbell.
Fejenállás. Most is jó kemény felületen. Hagy erősödjön a koponyám. 
Rengeteget eszek -a saját tapasztalataimat figyelembe véve. A fehérje bevitelre nem figyelek, ellenben igyekszek minél több -összetett- szénhidrátot fogyasztani  Főleg az óra átállítás óta komoly aluszékonyság társul ehhez. 

Tegnap kiolvastam Tihanyi András: Sportteljesítmény fokozó sporttáplálkozás (Krea Fitt Kft.,2012) könyvét. Először úgy voltam vele. Ez is egy szokványos sporttáplálkozás könyv lesz. De nem. Elég magas színvonalú -épp emiatt tömör, nehezen olvasható- könyv.
Egy dolgot idézek a könyvből:
51. oldal:
"A hormesis a toxikológiából származó fogalom, mely azt jelzi, hogy az élő szervezetek harang ( vagy ennek inverze, az U-alakú) görbével szemléltethető módon válaszolnak az őket ért koncentráció függő ingerekre. Ismert például, hogy az alkohol abstinensek és a sok alkoholt fogyasztók élete általában rövidebb, mint azoké akik kontrollált alkoholfogyasztók....." Radák Zs. 2008 tól idézte ezt a részt és hozzáteszi:
"Mint később látni fogjuk, a kreatin depresszióra, az antioxidánsok szervezetre gyakorolt hatásának ismertetésénél is megfigyelhetjük a hormesis jelenségét.... A fentiek alapján a sporttáplálkozásban is elterjedt folyamatos nagy dózisú fehérjefogyasztás, a ciklizálás és dózisingadoztatás nélküli étrendkiegészítő- vagy gyógyszeralkalmazás hibás irány lehet, melynek korrigálása a jövő feladata."

Köszönet Eszternek, hogy kölcsönadta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...