2015. április 11., szombat

Húsvét után, április második hete


"A gépek hajnala"
(Confidence and power fb oldalról)


Gundestrup tál (Késő vaskor?)
Paleowolf- Old earth (Révülés zene)

A héten az edzés területén nem sok minden történt. Csupán sikerült stabilizálni a 75 kg-al felvétel és lökést. Ettől -és a dupla 32 kg-al lökésektől- olyan felső hát izomlázam lett -immár négy napja tart- hogy a hét további részében nem sok érdemlegeset tudtam csinálni. :)

Borisz Akunyin: Színház az egész világ könyvéből, 8.-9. oldal.
"Az élet nem lehet hanyatlás, csakis fölfelé törekvés, egészen az utolsó pillanatig, ez egy.
A gyakran idézett puskini strófában -"nap napra múlik és mind elvisz egy parányit az életünkből"- van egy hiba.... Helyesen így kell olvasni: "Nap napra múlik és mind hoz egy parányit az életünkbe." Ha az ember helyesen él az idő múlása nem szegényebbé, hanem gazdagabbá teszi, ez kettő.
Az öregedésnek olyannak kell lennie, mint egy előnyös kereskedelmi műveletnek: a fizikai és észbeli erőnek természetes módon szellemi erővé , a külső szépségnek belsővé kell átalakulnia: ez három.
Minden a bor minőségétől függ. Ha olcsó idővel megsavanyodik. Ha nemes bor volt még jobb minőségűvé kell válnia, ez négy.
Ezzel megérkeztünk az ötödikhez. Eraszt Petrovics nem szándékozott lemondani sem fizikai, sem a szellemi erőnlétéről... Minden évben valami újat kell tanulni. Sőt kettőt: valami sportot amivel a fizikumát erősíti és valami intellektuális dolgot. Akkor az öregedés nem ijesztő lesz, hanem érdekes...
Elég gyorsan összeállította e személyes fejlődés perspektivikus tervét -de olyat, hogy arra talán ötven év sem lett volna elegendő."

Cervantes:
"Az álmot mit nem láttak még, és győzni, hol nem győztek még, a bánatot eltűrni némán, s elérni a távoli célt."

Gyönyörű képes összeállítás Mongóliáról. Lost World Mongolia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, április

  És a 8. napon megteremtette a kettlebellt (Forrás: fb, Moses Dungca) Érdekes súlyzó az előtérben Lenti képekről azt írják   Elce Lipeckoj ...