2016. december 3., szombat

300,223,209,2x50


Az a nagy megtiszteltetés ért , hogy a neves Amatőr súlyemelők oldal közzétette egyik régi idők erős embereiről szóló kutatásom anyagát. Ez főképp Hermann Göernerről és az 1925 előtti súlyemelés világáról szól: Egy régebbi buzogányról szóló összefoglalómat is megosztanám.
Csak ajánlani tudom a legutóbbi cikküket is.


Manapság a kettlebell nagyon népszerű. Ezért fontos lenne, hogy képzésük során az edzők megismerkedjenek a helyes használatának az alapjaival. Szerintem az egész országban egyedülálló módon Miskolcon a Fókusz és a Studium iskolában erre lehetőségük van. Ma a Fókusz suli vállalkozó kedvű tanulói kerültek sorra. Köszönöm a lehetőséget! 


Orosz közösségi oldalról


Oleg Morozov technikai újítása. Ugye tudjátok, hogy a versenybell fix méretű és attól függően mekkora súlyról van szó jobban vagy kevésbé üreges. Ezt használja ki Oleg. Az új belljeinél középen van egy lyuk amibe vastömböt lehet illeszteni. Sajnos az orosz közösségi oldalon a videó privát így nem tudom itt megosztani veletek csak a fotót. Máshol pedig még nem találtam videót róla.


Orosz közösségi oldalról. Ismeretlen nevű erős Hölgy 1920-ból

Fanni a héten kinyomta a 8 kg-os bellt. Hurrá! (Tudom ez sokaknak semmi de neki igen és ez a lényeg. Fejlődött.
Kettő érdekes belles videót találtam az oroszoknál. Az első egy baki felvétele a második pedig torna gyakorlatok bellel. 
Szerintem ez új dokumentumfilm Vasiliy Alexeevről az eddig élt legnagyobb súlyemelőről.
Fedor Fuglev szakított először 300-at 24 kg-al, Ebbe az elit klubba lépett be Benidze. valószínűleg Denisov is tudja ezt. 2x24 kg-al pedig -szintén benidze- 223-at lökött. Ami szerintem világrekord. A girevoy sportnál maradva. Olga Yaromenko 24 kg-al 209 et szakított ami szintén világrekord gyanús. 

Utólag:
Gábor kofferrel 220 kg-ra javította a csapat rekordot. Elemelésben pedig -olimpiai rúddal- 160 kg-ot emelt el. Gratulálok!
Új cikk a kettlebell miskolc honlapon. A jelenlegi tapasztalataim és tudásom alapján. Kettlebell Miskolc alapelvek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, április

  És a 8. napon megteremtette a kettlebellt (Forrás: fb, Moses Dungca) Érdekes súlyzó az előtérben Lenti képekről azt írják   Elce Lipeckoj ...