2023. augusztus 5., szombat

Büntetés végrehajtás a középkori Nürnbergben

Nürnbergben a városháza alatt egy érintetlenül megmaradt középkori börtön van ami vezetéssel látogatható. Mivel magyar nyelven semmit nem találtam róla, ezért írok róla. 


A gyanúsított először ide került. Teljes sötétségben volt, a szembe lévő részt szalmával töltötték fel és ott aludhatott. Egy személy őrizte, nehogy öngyilkos legyen. Naponta egyszer kapott enni. Ebben az 5 napban volt lehetősége fellebbezni. Ha ez nem történt meg akkor jöttek a kínzások és onnét szinte 100 % volt az út a kivégzésig.





Itt zajlottak a kínzások. A létra alján lévő hengerrel nyújtották a "pácienst", a szembe lévőn a hátrakötött kezét tekerték fel egyre jobban és volt egy satu az ujjak számára - a kőszegi várban láttam egy hordozható, zsebre tehető ujjprést - állítólag ha a hóhér nem volt elégedett az ordítással tüskét is tett rá a mobil ujjprésre. Addig tartott a kínzás amíg be nem vallotta a búnét.



Némelyik falról lógó cuccról nem derült ki mire szolgált.


A folyosó végén egy asztal volt székkel. Itt fogyasztották el a halálraítéltek az utolsó étkezésüket. Igyekeztek a halálraítélt kérését teljesíteni és bőséges, minőségi ételt adni Neki.







A felső kettő kép ugyanott készült. Ide azok kerültek akik aggresszívek voltak - de nem öltek stb.. Nyűjtott kezüket és lábukat lebilincselték és 10-15 órát így tartották őket. 



Most jön a legjobb rész. Az 1500-as években élt Franz Schmidt hóhér naplót írt. Ez online, ingyenesen megtekinthető. El is kezdtem egyenlőre magamnak fordítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...