2016. szeptember 17., szombat

Nap és Hold birodalma, Cicero a bátorságról

Először Máté szakított a 48 kg-os bellel. Amitől aztán buddhává vált, mert rögtön ilyeneket kezdett el mondani. Az első szakítás aminek örülök + Ha azt gondolod egy szakítás fáj akkor szakíts a 48 kg-os bellel. Mondtam is Neki, hogy nyitok számára egy bölcsesség rovatot. Amikor ezt megtudta Gyula ő is szakított vele - ő nem lett bölcs vagy úgy gondolja nem vagyunk méltóak a bölcsességére. Hamarosan Zoli is végrehajtja. Így aztán akár megalakíthatnák a 48-al szakítók szektáját. 

Csak érintőlegesen, mert gusztustalan ami folyik doppingellenőrzés címen. Jó pár évvel ezelőtt írtam erről..... Ime a legújabb cikk illetve cikkek ezzel kapcsolatban.

Kérem szépen. 1 pud nem 16 kg. Nemrég kaptam egy kis tájékoztatást az orosz fb-n. 1 pud egészen pontosan 16,3804964 kg. 1 orosz font pedig 409.5 gramm.

Siamand Rahman iráni para erőemelő 310 kg-al nyomott fekve. Óriási gratula Neki. De akkor már említsük meg a magyar para erőemelőket. Tunkel Nándi.  és Sztankót.




Cicero: Összes retorika elméleti műve (Kalligram, Pozsony 2012) 194. oldal:
163. A bátorság a veszedelmek meggondolt vállalása és a nehézségek elviselése, Alkotórészei a lelki nemesség, az önbizalom, a hosszútűrés és az állhatatosság. A lelki nemesség a lélek nagyvonalú és ragyogó képzelőerejével nagyszabású és magasztos dolgokat gondol ki és valósít meg, az önbizalom lehetővé teszi, hogy jelentékeny és becsületes vállalkozásokban a lélek a siker biztos reményével önmagába vesse bizalmát, a hosszútűrés az embert próbáló nehézségek önkéntes és tartós elviselése. 164. az állhatatosság rendíthetetlen és folyamatos kitartás elhatározott elveink mellett.
Anthony Ryans: A vér éneke
A Hold a nyugodt szemlélődés jelképe. Innen származik az ész és az egyensúly. A Nap a szeretet, a szenvedély és a harag forrása. Mi itt vagyunk a kettő között (fa). A Földből növünk, orcánkat a Nap melengeti és a Hold fényes éjszaka hűti, A testvéred ... túl messze merészkedett a Nap birodalmába. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...