2023. április 10., hétfő

Rigolout 2

A Le Miroir des sports újság 1928 október 30. számában is találtam cikket Rigoloutról. Ebben a bejegyzésben főként ezt osztom meg. A fordítás géppel készült ezért a hiba lehetőségét fenntartom.




A címlapon

















Egyéb fotók:


1924.03.02. Francia bajnokság -(Agence Rol készítette), és a képen talán Philippine látható 



Rigolout edz, 1923 vagy 1924-ben készült



Büszkék lehetünk arra, hogy a közép és nehéz súly legjobb versenyzői - Charles Rigolout, Roger Francois és Hostin nálunk vannak.
Bér Nosseir legutóbbi amszterdami győzelmét követően kétség merülhet fel bennünk ezzel kapcsolatban. Azonban Hostin legutóbbi vasárnapi teljesítménye után ez a kétség megszűnt. Nosseir Amszterdamban összesen 335 kg-ot mozgatott meg, ezzel szemben Hostin múlt vasárnap 359 kg-ot mozgatott meg összesen.
Ezt a versenyt a Francia súlyemelő szövetség rendezte a Voltaire gimnáziumban(tornacsarnokban) Roger Francois tiszteletére.
Ez a találkozó be fog vonulni a súlyemelés történetébe, 4 világrekord dőlt meg.Louis Hostin kettőt és Charles Rigolout szintén kettő világrekordot állított fel. Az ő küzdelmük, bravűrjaik lenyűgözték a nézőket.
Hostin egykezes kézisúlyzóval 114 kg-ot szakított. A régi rekord 112 kg volt, ezt szintén ő tartotta. A kétkezes - olimpiai rúddal- szakítás rekordját 145 kg-ra emelte. 
Rigolout a kétkezes -olimpiai rúddal - lökés rekordját 180 kg-ra emelte - a régi rekord 179 kg is az ő nevéhez fűződik. Felállított egy másik rekordot is a kétkezes - olimpia rúddal- szakítás gyakorlatban. A régi rekord -ami szintén az ő nevéhez fűződik - 139 kg volt ezt döntötte meg 141 kg-al. 
Rigolout teljesítménye elképesztő volt. Szinte kifogyhatatlan energiával rendelkezik. Megdöbbentő gyorsasággal és rugalmassággal emelte a súlyzókat, mintha csak tollak lettek volna. Több területen is felűlmúlja a jelenlegi súlyemelőket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...