2023. április 7., péntek

Változnak az idők és vele változunk mi is. Seneca

Tegnap szétnéztem a régi kettlebelles kollégák oldalain.... Van aki már egy éve nem posztolt, rengeteg eladó bell van az fb-n.... Sokan befejezték az oktatást és valószínűleg a bellezést is.


Az elmúlt negyedévem legnagyobb sikere  a 40 kg-al húzódzkodás.  Guggolásban rengeteget variálok, programozok. Idén szeretnék 145-el guggolni. A kettlebellt már teljesen alkalmatlannak tartom a láb max erejének fejlesztésére. Pár hónapja 48 kg-al kezdtem el felvétel és guggolás létrát csinálni. Teljesen elcsavarodtam hogy a tartóban tudjam tartani a bellt. 

Kettlebell szakításban ismét szeretnék 24 kg-al 100 ismétlést tudni egy kézcserével, letétel nélkül. 

A saját testsúlyos gyakorlatokban is sokat fejlődtem. Megy a sárkányzászló. Az első mérleg -front lever- gyakorlat is egyre közelebb van,  Ennek a gyakorlásától mindig nagy felső hát izomlázam van.

Ez is egy kemény saját testsúlyos gyakorlat ami már szintén megy.

Szóval mennek az edzések. Néha nem könnyű a napba belesűríteni. Nagyon jó, hogy van saját edzőszobám és nem megy el az idő a konditerembe járkálással és nem kell figyelnem a nyitvatartást,


Ajánlom Martin Licis csatornáját. Mostanában a spanyoloknál -baszkoknál- járt és az ottani kőemelő hagyományt mutatja be. Minőségi tartalom.

Utólag: Régi erős emberek teljesítményéről egy remek összefoglaló.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2024 május, 3. hét, kettlebell hírek

  Artyem Taran 16+16 kg (Senkinek nem ajánlom kipróbálni) 50 kg-al 14 felvétel és lökés Anton Redin Oleg Szakovics 110 kg-al bicepsz 71 kg-a...