2011. január 1., szombat

Fogyás

Most ért véget a Spektrumon, A fogyás 10 titka című dokumentumfilm. Ebben a műsorban tudományosan vizsgáltak a fogyókúrákat. Pár dolgot kiemelek:

1.
Egészséges ételektől is el lehet hízni ha sokat eszünk belőlük.
2.
3 -a kísérletben részt vevő- alany ugyanakkora kalóriájú reggelit ettek. De az egyikük szénhidrátban gazdagot, a második zsírban gazdagot, a harmadik fehérjében gazdagot. Az utóbbi alany -aki fehérjében gazdag reggelit étkezett- éhezett meg legkésőbb.
4.
Másik kísérletben kettő csapat ugyanakkora kalóriájú és ugyanolyan ételekből álló ételt evett. Csak az egyik csapat szilárdan másik csapat ledarálva -levesként- fogyasztotta el. Akik "levesként" fogyasztották, később éheztek meg.
5.
A kísérletben részt vevő alany 1 héten át nem fogyasztott tejtermékeket. Ekkor a székletében 1,5 gramm volt a zsír. Második héten tejtermékeket fogyasztott -a kalória mennyisége ugyanakkora volt mind a kettő héten. Ezen a héten székletében 3 gramm volt a zsír. (Ennek örülök, mivel szeretem a tejtermékeket. ) De idézem a kutatót: "A sovány tejtermékek meggátolhatják a zsír lerakódását."
6.
A kísérletben részt vevő alanyt sétálásra kérték fel. Ez idő alatt 19 gramm zsírt égetett el a szervezete. Másnap ismét behívták a laboratóriumba és lefektették. Ez idő alatt szintén a zsírfogyasztását figyelték. Az eredmény 49 gramm volt. A kutató ezt utó égetésnek nevezte -szerintem ugyanaz, mint az EPOC. A következőkkel magyarázta. A szénhidrát raktárak a mozgás során kiürülnek. A feltöltésükhöz 22 óra szükséges. Ez idő alatt az emberi szervezet zsírt éget. (Miért nem RKC stílusban snatchelt ?:(:) Akkor biztos a kutató is meglepődött volna. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...