2011. január 27., csütörtök

Kézvédelem

Juci írt már erről. Itt tudod elolvasni. Csak pár dolog különbözik.

Ipari szürke -fekete is jó- színű tapaszt használok. Jól "csúszik" a felülete és jól tapad -persze ehhez okosan kell felragasztani. Így elég egy féle tapasz. Ebből létezik több száz méteres tekercs is. Valamint gazdaságos. (Greytape. Szövet erősítésű.)
A csuklóra teszünk egy kört-lehet több is de 2-3 bőven elég. Fontos hogy kívül záródjon és fedje egymást. Majd tenyérre -itt is 2-3 kör elég. Ez már látható Juci blogján. Az ujjak tövéhez kerüljön közel. Akár kicsit be is lehet vágni az ujjak között. De ezt nem szoktuk.
A szalagot hosszában kétfelé vágom. Ezeket a csíkókat áthúzom az ujjak között-ez is látható Juci blogján. Mindig a csuklón lévő tapaszra ragasztom- amikor csuklón nem alkalmaztam kötést hamar felmondta a szolgálatot a kötés. Már pár ismétlés után ahogy izzad az ember keze elkezd engedni a kötés. De így meg van akadályozva a szétesése. Ezek a csíkok nyugodtan lelóghatnak a csukló kötésről. Általában -az ujjak között- egy réteg csík elég szokott lenni. Elég a második és az ötödik új között áthúzni -tehát három helyen. :)
Ezután csuklóra 2-3 kör. Így le vannak ragasztva a hosszában átfutó szálak. Fontos ezekre merőlegesen már ne tegyél réteget mivel az a súly mozgásával ellentétes és fel fogja gyűrni.
Itt vége is a történetnek. Esetleg még kesztyűt lehet- ajánlott- felvenni. Ez még mindenkin segített.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...