2012. szeptember 19., szerda

Túrázás

Ezt a szép leírást az eqtrekking oldalon találtam:

"Az éjszakát lassan a hajnal váltja fel. A párában úszó erdő felett megjelennek a nap első sugarai. A friss levegő hasít, amikor kidugod a fejed a sátradból, az álmosságod szinte azonnal távozik, a helyét pedig felváltja egy bizsergető érzés, ismét itt lehetsz és rövidesen úton leszel valamelyik csúcs felé.
A reggeli teafőzés a sátor előtt kuporogva, felér egy szertartással, ahogy gondolataidat átjárja a körülötted lévő vadon, az óriási sziklák látványa, és terveid cikázva kavarognak a fejedben. Némi készülődés után a reggel már az ösvényen talál, a hátizsák rendesen nyomja a vállad, de ez most a legkevésbé sem izgat. Neked halaszthatatlan dolgod van! Éppen kiszabadulni készülsz a hétköznapok mókuskerekéből, olyan célod van, amilyen keveseknek. A patak zubogó moraja betölti a környezetedet, a kristálytiszta víz rohanva kerülgeti a köveket, amiken átlépkedsz a túlpartra. Egy idő után az út már masszívan emelkedik, a tüdőd és a combizmaid egy kohó izzásával próbálnak szétszakadni, ahogy zihálva érkezel meg egy szirt tetejére. A levegőt harapni lehet, a lélegzeted lelassul és csak bámulod az alattad elterülő tájat. Rövid pihenőd közben feltöltődve vágsz neki a folytatásnak. A fenyvesek lassan elmaradnak és helyüket felváltja a törpefenyők birodalma. Helyenként kisebb hófoltokon lépdelsz át, amikor a szemed sarkából tovaszökkenő zergéket veszel észre. A géped után kapsz, de már késő! - Na! Ezt se fogják otthon elhinni! :-) Sebaj, neked megvolt!
Vidáman és fáradtan érkezel meg a csúcsra, ahol egyszerűen letaglóz a panoráma és a tudat, hogy fent vagy! Most éppen senkivel sem cserélnél a világon! Teljesítetted, de nem azért mert kötelező volt, vagy mert a napi betevőd megkereséséhez kellett! Egyszerűen csak magadért csináltad, és ahogy nézel körbe, érzed, ahogy a stressz béklyója nyomtalanul tűnik el rólad és a helyét a nyugalom veszi át! Magad körül látod a hegyeket és már tervezed is a következőt! Számtalan helyre mehetsz még el, melyik következik? Te döntöd el, ...."

A webwandern etappen oldalon pedig a számítógép elől lehet túrázni a hegyekben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...