2013. január 27., vasárnap

Téli Mátra teljesítménytúra

(A kép forrása a túrabakancs oldal.)

Tegnap a párommal részt vettünk a Mátra teljesítménytúrán. Az xl -40 km- távot választottuk.
A folyamatos hótaposás, plusz nekem a túrabotok használata komoly terhelést jelentett. A Pisztrángos tóig elég jól álltunk. Azonban innét a Kékesre tartó útvonal rendesen lefárasztott minket. Fenn a Kékesen kettő lehetőség állt előttünk: vagy megvárjuk a 18:15-kor induló buszt (ekkor 16:30-at mutatott az óra), vagy a maradék 8 km-t megpróbáljuk. Utóbbi mellett döntöttünk. Sajnos az egyik elágazást elnéztük. Az itiner piros plusz jelzést írt, de ilyen a környéken nem volt. A piros mínusz jel mellett döntöttünk. Ebből több órás erdei sétálás lett. Eltévedtünk. Aztán este 20:45 óra környékén hétvégi házakhoz jutottunk. Ahol fény szűrődött ki az ablakon bekiabáltunk. Nem tudtuk hol vagyunk és merre van Mátrafüred. A negyedik helyen nyitottak ajtót. Mondta, Mátrafüreden vagyunk és arra kell a központba menni. Nagyon megörültünk neki! Mátrafüredre visszaérve az iskolába mentünk, hogy jelezzük a meglétünket a szervezőknek. Az iskolát azonban sötétbe burkolva és zárva találtuk. Szóval nagyon kerestek és vártak minket. 
Most egy darabig nem akarok látni erdőt és gyalogolni sincs kedvem. 

2 megjegyzés:

  1. Hali!

    Aztán jó lehetett tök sötétben botorkálni lefelé a hegyről...
    Ha már majdnem rátok sötétedett a Kékesen, akkor egyrészt a busz nem lett volna jobb megoldás? Illetve a sípályán legyalogolva Mátraháza nem közelebb lett volna?

    VálaszTörlés
  2. A telihold volt a lámpásunk. Nekem az a rész tetszett legjobban amikor bagoly kezdett el huhogni. :)
    Nézd a döntésünket 3 dolog támasztotta alá. 2 óra alatt meg tudunk tenni 8 km-t és akkor szintidőn belül megérkezünk. A Kékesről már csak egy ellenőrző állomás lett volna. A harmadik ok, hogy elég fáradtak voltunk és ilyenkor nehéz jó döntéseket hozni. A Kékesre még szintidőn belül érkeztünk.

    VálaszTörlés

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...