2013. február 20., szerda

Szerda

A lovaglást áttettem hétfőre és péntekre. Így az átöltözés sokkalta könnyebben megoldható. Az íjászat maradt a régi helyén.

SMR system
Átmozgatás
Bemelegítő swing: 2x10 ismétlés 16 kg-al.
Katonai nyomás, magas volumen:
7 ismétléseket terveztem, de ez ma nem jött össze. 
2x24 kg: 2x5 ismétlés (első sorozatot levideóztam), harmadik sorozatban csak három jött össze.
Húzódzkodás:
10 kg: 3x 5 ismétlés. Ez nagyon jól ment.
Guggolás:
48 kg: 3x3 ismétlés.
Nyújtás

6 megjegyzés:

  1. Hali!
    Jó lesz ez, de van még rajta csiszolni való:

    - ha folyamatosan nézed a golyókat, akkor nagyon hátradőlsz közben. Ez a videóról is látszik. Hosszú távon nem fogja a derekad megköszönni...
    - Elég erőtlennek tűnnek ezek a nyomások, a helyedben SOKKAL türelmesebb lennék magammal: vagy maradnék az 5 darab 3-as létránál, vagy csak 5x3-at nyomnék. Magad is leírod, hogy már a harmadik sorozatban nem ment csak három. Hová és minek erőlteted ennyire a mennyiséget? „7 ismétléseket terveztem, de ez ma nem jött össze” Jóhogy nem rögtön tízeket akarsz nyomni. A helyedben maradnék a maximum három ismétléseknél, de azt maximális odafigyeléssel végezném.
    - A karjaid V alakban haladnak felfelé, fent komoly távolság alakul ki a két golyótest között. Ez a hátradőlésből és az erőtlen nyomásokból ered. Ez hosszútávon mint már írtam sérüléssel fog járni. Számomra akkor van vége a nyomásnak, ha koccannak fent a golyók. Igaz, nálad kisebbek a golyók, de akkor is sokkal közelebb kellene a fenti végpozícióban hozni. A V alak másik következménye, hogy a karjaid (különösen a bal) nem minden esetben lesz teljesen nyújtott. Ez érthető, mert akkor már a golyók nagyon távol lennének a törzstől és egyszerűen nehéz lenne őket tartani.

    Összefoglalva: Szüntesd meg a V-t, ne nézd a golyókat és felül koccants! Ja, és vagy kisebb súlyok, vagy alacsonyabb (de tökéletes) ismétlések, akár több sorozatban is: 5x3, 6x3. Szánj erre időt! Minek állandóan bizonyítgatni, hogy milyen erős vagy! Nyugalom!

    Remélem építő kritikám előrébb visz a céljaid felé. Semmirevalónak tartom azokat a megjegyzéseket, hogy Szép! meg Csak így tovább! stb. Ezek nem segítenek semmit. Másoktól is ezt várom el, ha már olvassuk egymás bejegyzéseit.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a kritikát én is ugyanazokat a hibákat vettem észre. Túlzott hátradőlés, bal kéz túlzottan kifelé megy. De szerintem még határon belül.
    Pihentebben 7 ismétlés reális. Bocs de én ilyen veszett rozsomák vagyok. Nézd el ezt nekem. Ha majd nagyobb súllyal megy a nyomás visszaváltva még szebb lesz. Egyenlőre azonban ez van és tudom jól, hogy van mit csiszolni rajta.
    Lovasíjászatnál is a saját fejem után megyek. Általában annyi vesszőt hozzáfogok az íjhoz amennyi az ujjaim közé fér és amíg a ló vágtat a pályán én lövök. Természetesen ez eleinte köszönőviszonyban nem volt se a gyorsaságommal se a pontossággal. Amikor ezt meglátták a többiek csóválva a fejüket mondták szépen egyesével építsem fel. Azonban fejemben megvolt és most is megvan a kép és tudom hogy képes vagyok rá. Tavaly már elég kis területről kellett a vesszőket gyűjteni. Külön örültem tavaly, hogy az építkezésen résztvevő munkások is nézték a futamaimat....

    Szóval nagyon kérlek ne sértődj meg. Jó lesz ez! Másrészt az érzések is teljesen rendben vannak. Számomra edzésnél is - hasonlóan lovasíjászatnál a célba lövéskor ... - nagyon fontosak. Vágta!

    VálaszTörlés
  3. Hali!

    Miért is sértődjek meg? Hogy a harcosok korán halnak? :-) Akkor haljanak...

    Az íjászatnál legfeljebb nagyobb területről szeded össze a vesszőket. De a golyók büntetnek, a harcos szemlélet itt bizony sérüléshez vezethet. Mint ahogy arra sajnos már volt egy-két RKC-s példa!

    Remélem mindenki ismeri a maga testét, az érzések becsaphatnak. De ezek ellenére, akkor VÁGTA! (Én inkább gyalog megyek)

    VálaszTörlés
  4. RKC képzésen azért nem hisezm, hogy így tanították a dupla MP-t...
    Egyetértek Sanyi gyerekkel, a volumen sohase szabad, hogy a kivitelezés rovására menjen, mert abból tuti sérülés lesz előbb-utóbb (és így mellesleg odalesz a volumen is egy jó időre és akkor mi értelme volt az egésznek!?)

    Üdv,

    VálaszTörlés
  5. Amikor erre az útra léptem tisztában voltam (vagyok) a kockázatokkal. Sérülés veszély, megítélésem, tanítványok előtti példa (bár szerintem is oktatóként kötelező kísérleteznem ....). Valószínüleg hosszabb gondolkodás után lehetne folytatni a sort. Vállalom.

    VálaszTörlés

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...