2023. május 27., szombat

Cadine és Rigolout küzdelme, Le miroir des sports 1925 oktober 14.

 






Rigolout keddi győzelme sokkal kevésbé volt egyértelmű, mint várták.

Rigolout 99 kg-al, Cadine 90 kg-al mérlegelt. A fiatalabb Rigolout 15 ponttal előzte meg az idősebb Cadint. A nézőkkel tudatták, hogy itt fog kiderülni ki a világ legerősebb embere. Rigolout legjobb eredményét a luxemburgi óriás Alzin, az osztrák Aigner, a svájci Hunnenberger és Deriaz hozta ki. Cadine és Rigolout teljesítménye a kétkaros nyomásban soha nem haladta meg a 100 kg-ot. Ezzel szemben Alzin 5 nappal ezelőtt 120 kg-ot nyomott ki.  Jobb kezes lökésben Deriaz tartja a rekordot 115 kg-al. Cadine soha nem volt képes a 89 kg-ot átlépni az ellenfele pedig a 91 kg-ot.(Utánanéztem az olimpián elért eredményeiknek. Sem Cadin sem Rigolout esetében az egykezes lökésnél nem igazak az állítások. ) Nem azért idézzük ezeket az eredményeket, hogy Rigolout és Cadine eredményét csökkentsük, hanem az igazságért a tisztánlátásért. Lehet a versenyen -amelyen szerepel  Alzin, Hunenberger is- Rigolout vagy Cadin fog nyerni de egyenlőre várnunk kell az információkra...  Az egykaros nyomásban azonosan teljesítettek. Rigolout a jobb, Cadine a bal kézével... Kétkezes nyomásban is rosszul teljesítettek. Cadine három hónapja egy versenyen 105 kg-ot nyomott ki. Most a negyedik próbálkozásra, nagy nehezen 91 kg-ot. Rigolout 94 kg-ot. La volée droite -jobb kezes szakításnál ???, viszont akkor a cikk további részében ellentmondás van,  -   Rigolout 80 kg-ot, Cadine 87 kg-ot teljesített. Ekkor Cadine vezetett. Ezután következett a szakítás jobb kézzel, lökés kézi súlyzóval és szakítás kézisúlyzóval gyakorlatok. Rigolout 96, 91 és 120 kg-ot teljesített. Cadine 89, 89 és 110 kg-ot teljesített. A cikk következő része nehezen érthető. Úgy tűnik ismét kézi súlyzóval lökés volt. A cikk írója megjegyzi, hogy ez a szám Cadine – nak kedvez mert ő szokott kézisúlyzóval edzeni, Rigolout viszont nem. Cadine 115 kg-ot lök ki, Rigoloutnak 104 kg-nak nagyon örül.

Kétkezes lökés rúddal versenyszám következik. Rigolout 161 kg-ot lök ki, Cadine 156 kg-ot...

Rigolout ekkor 48 ponttal vezetett és már csak egy versenyszám az elemelés volt hátra.

Rigoloutnak nem sikerült a 240 kg-ot felemelni. Cadine jön. Először 240 majd 249 kg-ot emel. Ismét Rigolout jön. Elemeli a 249 kg-ot ezzel átveszi a vezetést- 2174 pont – Cadine 2159 pont.

Egy ilyen szoros küzdelem azt mutatja, hogy egy visszavágón akár Cadin is győzhet… Állítólag a szerződésük ezt tartalmazza így újra láthatjuk őket. Viszont kérjük, hogy kezdjük hamarabb a versenyt vagy csökkentsük a gyakorlatok számát. Hajnali egy óra van, ez az időszak kedvezőtlen a súlyemelésre.    





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...