2015. február 28., szombat

Itt a tavasz, újra








Nemrég a Béres cseppet doppingszernek minősítették a benne található egyik hatóanyag miatt. Sőt kiderült a neocitrán is az. A fennti képek ehhez kapcsolódnak. A bodytroll fb oldalról szereztem őket.
A kettő bell pedig Oleg Morozov tulajdona és Ő tette fel a fényképeket az fb oldalára. Nem mai giryak.
Az elmúlt héten a legnagyobb előrelépés az edzéseim során a fej fölötti tartásban guggolás gyakorlatban történt. 57,5 kg-al 5x3 ismétlés.
A napokban kezembe került -az eddig számomra ismeretlen- Wendy Leigh: Arnold könyve. Ebből szeretnék pár mondatot megosztani.

Arnold a grazi edzőteremben kezdte a pályafutását. A társak visszaemlékezése alapján, az egyik hétfő reggel azt vették észre be van törve a terem ablaka. Kiderült Arnold kevésnek tartotta a heti hat edzést ezért vasárnap is leugrott edzeni. Bár ekkor be volt zárva a terem őt ez nem gátolta meg. Állítólag még létrát is szerzett, hogy be tudjon mászni.
"Tudtuk történhet bármi, beszakadhat a tető, Arnold akkor is tovább gyakorol."
Most pedig kettő gondolat Arnoldtól, szintén a könyvből.
"Az erőt nem a győzelem adja. Küzdelmeink fejlesztik az erőnket."
"Jó dolgok nem véletlenül történnek az emberrel...Minden álomban ott a kockázat, különösen a kudarc kockázata. .. Tegyük fel valaki kockázatot vállal és kudarcot vall. Az ilyennek újra kell próbálkoznia. Örök kudarcra senki nincs kárhoztatva. Ha tízszer próbálkoztál több esélyed van a diadalra a tizenegyedik nekifutáskor, mint ha az lenne az első."
Valamint a könyvnek köszönhetően sikerült bővítenem a tudásomat a régi idők erős embereiről, pontosabban Eugen Sandowról.
Őt Florenz Ziegfield vitte magával Amerikába és nagy reklámot csapott neki. Ziegfield ki is állította Sandowot az 1893-as chicagói világkiállításon ahol Sandow súlyokat, embereket és állatokat emelgetett ereje bizonyítására.

Az oldtime strongman oldal legújabb hírlevelében összefoglalót írt a marokerő sztárjairól az ókortól kezdve napjainkig. Akik eddig számomra ismeretlenek voltak. Az ókori résznél Fusius Salvius, Venetianello a középkor környékéről Bras de Fer valamint az újkorból Sir William Wallace. Azonban infót eddig nem találtam róluk így számomra nem meggyőző ez a hírlevél. Bár tény Bras de fer megkapta a Vaskarú "melléknevet". 

Megdőlt a helyből távolugrás világrekordja. Az új csúcs 373,38 cm. (De nem lepődnék meg ha keleten lenne olyan aki nagyobbat ugor. Állítólag a szpecnazban a nyolcvanas években 3 méter körül volt a rekord, bakancsban....)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kettlebell hírek, május első hete

Artem 32 kg-os bellel helyből gömbbel felfelé szakítás egy lábon állva.  Valamint feltöltött egy videót amelyen 70 kg-os rúddal egykezes sza...